Close

Triggerpunktsmassage

Triggerpunktsmassage

Triggerpunkter er forkortede muskelfibre som resulterer i sensitive, pinefulde ”knuder” der hvor den motoriske nerve er forbundet med musklen. De forkortede og spændte fibre gør at musklens bevægelighed bliver begrænset. Det kan betyde en stiv nakke eller ømhed i fx skulderen.

Når man trykker på et triggerpunkt, vil man mærke en lokal smerte, og ind imellem også smerter der stråler ud i kroppen. Musklerne har et helt særligt smertemønster, der er de samme fra person til person. Man kan kortlægge smerterne og hvor de stammer fra. Det er derfor at smertelindring med triggerpunktsmassage er værd at ty til.

I mange tilfælde kan en god massage løsne op, men oftest skal der en mere fokuseret behandling til før der lindres dybere i vævet. Du udvikler triggerpunkter i dine muskler ved direkte skader i musklen, fx ved slag eller stød. Eller du udvikler triggerpunkter når du har haft en langvarig overbelastning, fx ved computerarbejde eller træning. Du kan også udvikle triggerpunkter ved akut overbelastning, angst og stress, samt når dit nervesystem bliver aktiveret ved lokal nedkøling.

Effektiv triggerpunktsmassage kan afhjælpe dine smerter. Når jeg udfører triggerpunktsmassage lægger jeg et hårdt pres, i omkring 20 sekunder, præcis der hvor det føles mest ømt. Det er derfor at denne form for massage ikke føles særlig behagelig mens den står på. Til gengæld er der meget at vinde ved at udsætte sig selv for denne smertelindring. Effekten viser sig nemlig oftest at være særlig stor. Og efterfølgende vil du opleve en afspændthed og lindring. Du kan kontakte mig hvis du vil have en snak om mulighederne for en god massage der går i dybden med smertelindring.