Close

M. psoas major - en vigtig muskel

Hvilken muskel er kroppens vigtigste? Det er faktisk svært at svare på. En hel del kunne trækkes frem, som fx m. scalenus eller m. gluteus. Det kunne faktisk også være m. psoas major som har sit udspring på den nederste del af rygsøjlen og går gennem maven for at fæstne på forsiden af lårbenet. Hvis du har muskler der kompenserer for det arbejde m. psoas major skulle have hjulpet dig med (stå oprejst og bevæge dig frit), kan det betyde en hel del smerter andre steder i kroppen, som fx i og omkring knæet. Der findes gode øvelser man kan ty til for at komme smerter i m. psoas major til livs, og der findes også triggerpunktsmassage der kan hjælpe. Jeg udfører massage der tager højde for de udfordringer der kan være med smerter knyttet til m. psoas major. Book en tid. Eller skriv for at høre mere om hvad jeg kan gøre for dig.