Close

Lider du af text-neck?

Jeg gentager mit budskab fra maj måned og tilbyder alle med smerter i nakken en lindring der er tiltrængt. Når man bøjer hovedet for at tjekke mobilen, og det ses ufattelig mange steder i bybilledet, så medfører det smerter i nakken. Som så meget andet har dette fænomenet et navn; du kan lide af text-neck. Jeg forestiller mig at jeg i fremtiden kommer til at behandle en hel del text-necks og jeg er bange for at det allerede er noget der har spredt sig mere end hvad godt er. Der opstår slidskader og vi står over for en voksende skare at folk med dårlig kropsholdning.

Text-neck kan resultere i øjeblikkelige smerter i øvre ryg eller nakke; smerter i nakke eller skuldre sidst på dagen; generelle skuldersmerter og stramhed; intermitterende hovedpine; og kan føre til holdningsproblemer og relaterede sundhedsproblemer på den lange bane.

Er der noget du selv kan gøre for at modvirke smerter i nakken? Ja! Du kan lægge dig fladt på ryggen på gulvet, lægge et sammenrullet håndklæde under halsen, for at tillade halsen at falde tilbage, og trække hagen op, og derefter bøje knæene og placer hænderne ved siden af ​​kroppen. Dette er en øvelse der kan lindre en smule.

Når du sidder, så hold fødderne på gulvet eller på en fodstøtte, hvis de ikke når gulvet; kryds ikke benene; dine ankler skal være foran dine knæ; dine knæ og hofter i en 90º vinkel; slap af i skuldrene; og undgå at sidde i samme stilling i længere tid ad gangen.

Når du står, så bær din vægt primært på dine forfødder (området lige bag tæerne); hold dine knæ let bøjet; hold dine fødder omkring skulderbredde fra hinanden; stå lige og ret med dine skuldre trukket bagud; dine øreflipper bør være på linje med dine skuldre; og flyt din vægt fra tæerne til hælene, eller den ene fod til den anden, hvis du skal stå i længere tid.

Jeg vil meget gerne medvirke til lindring, men jeg vil allerhelst have at I alle tænker over den enorme belastning I lægger på jeres nakker. Bred budskabet og sørg for at børn og unge gøres bevidste om text-neck.

Ret ryggen og nakke, venner!