Close

Smerter i mit eget knæ er behandlet væk :-)

Jeg har haft nogle smerter i mit knæ; i den nederste havldel af knæetforskudt lidt indad. Jeg er glad for at jeg ved en hel del om anatomi og triggerpunktsmassage, for jeg ved også at is (nedkøling) og smertstillende midler, som man ofte tyer til, ikke har nogen direkte indvirkning på smerterne.

Jeg har selvbehandlet smerterne ved at udføre triggerpunktsmassage på m. vastus medialis. Det har jeg gjort dels fordi jeg kender årsagen til smerterne (som var løb og overbelastning), og dels fordi jeg præcis ved hvor fra reflekssmerterne stammer.

Umiddelbart skulle man ikke tro at musklerne i låret, helt oppe fra hoften/bækkenet, har en indvirkning på smerter i knæet, men faktisk vil en god massage af lår og hofte medvirke til en lindring i knæet. Det er derfor det er vigtigt at din massør kender til muskernes indvirkning på hinanden og på de led som de binder sammen.