Close

Stress kan behandles med god massage

At reducere stress er en fordel, som ofte kan opnås gennem massage.

Både den fysiske og den psykiske stress kan behandles. Den fysiske stress forekommer i musklerne efter skade eller overbelastning, hvilket forårsager en opbygning af spændinger, som resulterer i en stigning af smerte. Psykisk stress er forårsaget af et hormon kaldet kortisol, som også kan øge angst og depression.

Hvor små mængder stress kan være godt for en person, kan for meget stress forårsage udmattelse, smerte, frygt for at vende tilbage til det der var årsagen til skaden, tvivl om sig selv mv. Afslapning, lindring af spændinger og ’ro på’ kan være med til at reducere stress og derfor kan en massage være en god ide.

Både den fysiurgiske massage og triggerpunktsmassagen er værd at ty til. Hvor den fysiurgiske massage får musklerne til at slappe af, og lindring sker ved strøg og opvarmning, virker triggerpunktsmassagen ved dyb vævsmassage der lindrer spændinger ved at strække og sprede muskelfibre. Begge former indgår i mine behandlinger.