• Lidt historie om massage
  • 1010
Lidt historie om massage
inSmertelindring this entry has Ingen kommentarer by admin

Svenske Per Henrik Ling skal hyldes for sine metoder der lagde fundamentet for det vi i dag kender som fysiurgisk massage (swedish massage). Ling anvendte den såkaldte tapetoment-metode, hvor man, med en særlig rytme, “tapper” med hænderne.

Nederlandske Johan George Mezger beskrev de videre teknikker i den moderne massage. Den indeholder, foruden tapetoment, effleurage, petrissage og triggerpunktsmassage (friktion).

Effleuragen er det første man tyr til. Her handler det om smøre klienten ind med creme og anvende lange, glidende strøg med forskellige tryk.

Petrissagen indeholder rytmiske strøg og stræk af muskler.

Triggerpunktsmassagen, også kaldet friktion, er den teknik der er mest krævende for massøren, da det indeholder dybe tryk med fingerspidser, håndflader og albuer således at man kan nå ned til de dybere lag. 

Loading images...

Facebook
Instagram
Snapchat
LinkedIn
Køb produkt
Book tid

Hvis du vil fortsætte med at anvende dette website med alle dets funktioner skal du overveje at acceptere brugen af cookies. Jeg anbefaler at du kontrollerer cookies via din browser. Klik her for mere information

Jeg har ingen intentioner om at placeres cookies på besøgendes computere når de besøger jhmassage.dk. Jeg anvender systemer som ikke er mine egne, men som jeg abonnerer på for at få mit website til at fungere efter hensigten. Disse systemer placerer muligvis cookies på dit system. Hvis du fortsætter med at bruge jhmassage.dk uden at ændre dine cookieindstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragter jeg dette som din accept af brugen af cookies. Jeg vil opfordre enhver til at installere software der modvirker unødig opsamling af personlige data. Dette kan gøres på forskellig vis alt efter hvilken browser du anvender. Du kan finde hjælp til håndtering af cookies hos fx forbrugerorganisationen TÆNK https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/digitale-tjenester/saadan-undgaar-du-tredjeparts-cookies-paa-internettet - Datatilsynet har ligeledes gode informationer https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2019/mar/cookies-hvilke-regler-gaelder/

Luk