Close

Lidt historie om massage

Svenske Per Henrik Ling skal hyldes for sine metoder der lagde fundamentet for det vi i dag kender som fysiurgisk massage (swedish massage). Ling anvendte den såkaldte tapetoment-metode, hvor man, med en særlig rytme, “tapper” med hænderne.

Nederlandske Johan George Mezger beskrev de videre teknikker i den moderne massage. Den indeholder, foruden tapetoment, effleurage, petrissage og triggerpunktsmassage (friktion).

Effleuragen er det første man tyr til. Her handler det om smøre klienten ind med creme og anvende lange, glidende strøg med forskellige tryk.

Petrissagen indeholder rytmiske strøg og stræk af muskler.

Triggerpunktsmassagen, også kaldet friktion, er den teknik der er mest krævende for massøren, da det indeholder dybe tryk med fingerspidser, håndflader og albuer således at man kan nå ned til de dybere lag.