Close

Kender din massør til disse muskler?

Hvilke muskler er de vigtigste? Og hvor mange muskler har mennesket egentlig?

Det er faktisk ret svært at svare på hvor mange muskler vi har. Der er mere end 700 hvis vi tæller alle typer af muskler med (de glatte, hjertet og knoglemusklerne), men der er ca. 400 som en massør er interesseret i. Og ud af de 400 – som jo alle er vigtige fordi de har en funktion – er der særligt nogle muskler som en god massør bør kende til og kunne behandle.

Nogle af disse vigtige muskler sidder meget forskellige steder i kroppen. De arbejder alle sammen med andre muskler, der derfor også bliver vigtige. Så det bliver faktisk ret så svært at udvælge de muskler som er de vigtigste.

Alligevel vil en god massør forholde sig til fx føddernes abductor-muskler hvis klienten har smerter i fødderne. En god massør vil også ret hurtigt kunne konstatere om psoas-musklerne er årsag til en smerte. Desuden er det næsten sikkert at klienten med smerter i hovedet kan have godt af at massøren behandler sternocleidomasoideus. Og endelig vil en god massør blandet andet undersøge brachioradialis hvis klienten har smerter i hænder og fingre.

Book en tid til massage på jhmassage.dk