Close

Kan man massere en skildpadde?

Jeg har en skildpadde stående i klinikken. Ganske vist i en afstøbning og i en guldbelagt form. Den er ment som et ironisk tvist; en morsomhed.

Alle skildpaddens muskler sidder inde under skjoldet. Desuden er mange af den muskler placeret under knoglerne, hvor man hos mennesket har dem uden på knoglerne. Det ville gære det ret så besværligt at massere en skildpadde.

Jeg har læst lidt op på det, og det viser sig at der findes nogle gnubbemetoder man kan ty til i et forsøg på at massere skildpaddens nakke, når den ellers har hovedet ude af skjoldet.

Men ellers skal min skildpadde minde mig – og klienten – om at det er godt at vores muskler; menneskets muskler, er meget lettere at gå til, og at der faktisk findes en lindring for langt de fleste muskelsmerter.

Så svaret på spørgsmålet må være nej, det lader sig ikke rigtig gøre.

Kom og se min skildpadde, så finder vi en løsning og lindring på dine smerter.