Close

Hvilken muskel er kroppens vigtigste? Og er det over hovedet et relevant spørgsmål?

Både ja og nej. Her er hvorfor:

Det bliver svært at udpege en enkelt muskel som den absolut vigtigste i kroppen, da kroppens funktioner er komplekse og involverer mange muskler der samarbejder.

Nogle muskler, der betragtes som særligt vigtige for at opretholde basale funktioner og bevægelse, vil kunne udpeges. Fx er hjertet (der er en muskel) afgørende. Skeletmusklerne giver os mulighed for bevægelse på forskellig vis og er derfor også vigtige. Diafragma-musklen, der gør at vi kan trække vejret, må også være vigtig.

Så til trods for at det er svært at fremhæve én enkelt muskel som den absolut vigtigste, og fordi det er samspillet mellem forskellige muskler og organer, der giver os mulighed for at fungere optimalt, så er der nu alligevel nogle muskler som enhver massør bør kende til og vide hvordan man behandler; muskler som man kan fremhæve.

Hvis du vælger mig som din massør kan du være sikker på to ting. For det første at jeg går i dybden med dine smerter, og læser op på den bedste behandling efter jeg har haft dig i hænderne. Og for det andet at jeg kender til de de muskler som er vigtige at have fokus på.

Skulle jeg fremhæve en enkelt muskel som er vigtig, så skulle det være psoas-musklen, der spiller en central rolle i bevægelse og kropsstabilitet. Den er involveret i at bøje hoften, bringe benet mod maven, og den understøtter en sund holdning og balancen i kroppen. Psoas-musklen er også forbundet med lændesmerter og kan påvirke ryggenes sundhed og bevægelsesmønstre.